Grasoogst

Geplaatst op

Dinsdag avond was het oogsttijd in Broek. Dit keer geen wintertarwe of aardappels maar de tweede snede gras. Dit als ruwvoer voor de koeien van de familie Jacob en Janet van der Pol.

 

Vanwege de aanhoudende regenval was de oogst eigenlijk wat aan de late kant waardoor het niet mogelijk was om de werkzaamheden te laten doen door de eigen loonwerker. De reden daarvoor was dat deze geen hakselaar heeft in combinatie met toevoeging van Melasse. De melasse wordt gebruikt om een snellere conservering te krijgen wat uiteindelijk positief is voor de kwaliteit van het voer.

 

Voor mijzelf, vroeger werkzaam in de landbouw, was het een erg leuke ervaring om eens een andere oogst te zien en te zien dat ook hier een  spanning is van ” blijft het droog en gaan we het wel redden”. En ja ze hebben het gered, s’nachts na één uur reden de mannen langs mijn huis op weg naar hun uitvalsbasis in Bakkeveen… nog een uurtje rijden.  Dag resultaat 62 hectare in de kuil.

 

Morgen wacht er weer een oogstdag vanaf … 6 uur in de ochtend

 

Gebr Kok

 

Eén antwoord op “Grasoogst”

  1. Hallo Henk,
    We hebben de prachtige foto’s bewonderd en het leuke verhaaltje erbij gelezen !
    Bedankt voor je bezoek.

    Groeten Jacob en Janet v/d Pol

Reacties zijn gesloten.