Lauwersmeer 50 jaar

Geplaatst op

Het Lauwersmeer bestaat dit jaar 50 jaar. Vage herinneringen heb ik nog aan de koolzaadtochten die destijds werden georganiseerd, de eerste kennismaking met Rooie Rinus & Pé Daalemmer bij de demonstratie in het Lauwersmeer tegen het militaire oefenterrein was, het werken in een drukke Westpolder waar eerst de weg naar Lauwersoog doorheen ging, de Leopard tanks, de 500 meter strook, vogelaars, reeën,..

veranderd is het lauwersmeer in de loop der jaren, meer bos, wandel en fietspaden zijn aangelegd, het toerisme is gegroeid, het militaire oefenterrein volop in gebruik, de Westpolder is rustig geworden.

Gebleven is dat wat je waarneemt of de herinneringen. Om nieuwe herinneringen te maken doe ik met enige regelmaat “mijn rondje” wandelen in het Lauwersmeer, start en finish is de Westpolder.